Pankayak

Biografie

Als kleine jongen startte ik bij een lokaal voetbalploegje maar al snel wou ik in de voetsporen van mijn vader treden en de kajaksport proberen.

Op 9-jarige leeftijd ben ik dan van start gegaan bij Sobeka kanoclub in Zwevegem. De club was dicht bij huis en stond gekend voor zijn goede jeugdwerking. Daar heb ik al op jonge leeftijd mijn vaardigheden als kajakker kunnen ontwikkelen.

Op mijn 14de kreeg ik de smaak alsmaar meer te pakken en ging ik steeds harder trainen met grotere doelen voor ogen. Als junior heb ik me op de marathon geconcentreerd, waarop ik enkele mooie resultaten heb behaald.

Maar marathon is geen Olympische discipline zoals de 1000m en de 200m. En een Olympische medaille grijpen is de droom van elke atleet. Ik ben het best op de lange afstanden dus de 1000m is mijn ding.

Sinds 2008 train ik bij de Belgische nationale ploeg, onder begeleiding van coach Carlos Prendes. 2009 kreeg ik een halftijds contract aangeboden bij Bloso. En het jaar daarop kon ik me fulltime gaan concentreren op de kajaksport.

Profiel

Naam: Laurens Pannecoucke

Geboortedatum: 19 juli 1988

Grootte: 1.82m

Gewicht: 84kg

Woonplaats: Zwevegem, West-Vlaanderen

Coach: Carlos Prendes

Sponsors

2012 © Pankayak